Wanneer kan Micro Haar Pigmentatie toegepast worden?

Androgene Alopecia

Androgene Alopecia is de meest voorkomende vorm van kaalheid bij mannen. Het betreft ongeveer 70% van de Nederlandse mannen en kan al in de pubertijd beginnen. Het overmatige haarverlies begint meestal bij de kruin in combinatie met de haarlijn die inhammen krijgt en daardoor steeds meer naar achteren verplaatst.

Deze vorm komt ook voor bij vrouwen maar in veel mindere mate.  Het begint dan meestal rond de menopauze. De haarlijn blijft dan vaak intact en de haren worden dunner. Zie zijn daardoor kwetsbaarder en breken eerder af. De hoofdhuid ziet er bij deze vorm van Alopecia normaal uit. Als hoofdoorzaak is vooral genetisch bepaald.

Onze techniek camoufleert of vult kale en dun behaarde plekken en littekens op zodat deze niet meer zichtbaar zijn.

Androgene+Alopcia
Androgene+Alopcia

Littekens (haartransplantatie)

Ondanks dat de technieken van haartransplantatie steeds beter zijn geworden zijn er nog steeds specialisten en klinieken die hun patienten achterlaten met littekenvorming op het hoofd. Meestal is dat op het achterhoofd die meestal wordt gebruikt als donorgebied. Het komt ook voor dat de getransplanteerde haren niet groeien. Dit veroorzaakt inconsistentie in de haarstructuur en valt daardoor op. Scalp Micropigmentatie of Micro Haar Pigmentatie kan in deze situatie de littekens camoufleren en de dichtheid opvullen.

Tevens is Micro Haar Pigmentatie een oplossing voor littekens veroorzaakt door een ongeluk. Door middel van onze techniek worden littekens gecamoufleerd en onzichtbaar gemaakt.

Alopecia Areata

Alopecia Areata uit zich in het ontstaan van overmatig haaruitval op verschillende plekken (spots) op het hoofd. Deze vorm kan ook de baardstreek en wenkbrauwen aantasten. Tevens is soms sprake van pigmentverlies. Dat is dan vooral aan de randen van de kale plekken.

De oorzaak van deze vorm is nog steeds onbekend maar stress wordt vaak genoemd als uitlokkende factor.

Androgene+Alopcia
Androgene+Alopcia

Alopecia Totalis en Universalis

Twee andere vormen van Alopecia zijn Alopecia Totalis en Universalis. Bij Totalis is alleen al het hoofdhaar afwezig, inclusief de wenkbrauwen en wimpers. Bij Universalis is al het lichaamshaar afwezig en is een vergevorderd stadium van Alopecia Areata. 

Dit is de meest ernstige vorm van Alopecia. Ook de oorzaak van deze vormen is onbekend maar er zijn aanwijzigen dat het genetisch bepaald is.

Dun behaarde en kalende plekken

Doordat een plek op het hoofd (vaak bij de kruin, scheiding of haarlijn) minder haargroei heeft vergeleken met het gebied eromheen kun je makkelijker op de hoofdhuid kijken.

Deze plek valt daardoor ook extra op. Met de Micro Haar Pigmentatie techniek kun je dit effect
verminderen door op de juiste punten micro-dots in de hoofdhuid te pigmenteren.

Androgene+Alopcia
Androgene+Alopcia

Kaalheid in bakkebaarden of baard

Micro Haar Pigmentatie kan ook een oplossing bieden aan mensen met kale plekken in het baardgebied of bakkebaarden.

Deze techniek simuleert dan een stoppelbaard of kortgeschoren bakkebaard.

New Contour helpt jou er weer goed uit te zien!