Waar leer ik Micro Haarpigmentatie (MHP) ?

aug 3, 2021

Micro Haarpigmentatie (MHP) is een wereldwijd relatief onbekende techniek die oplossingen kan bieden aan mensen die last hebben van kaalheid, haarverlies, haaruitval of een vorm van Alopecia. Tevens kunnen er littekens mee worden gecamoufleerd die zijn ontstaan door een haartransplantatie of ongeluk.

Deze techniek wordt ook wel haartatoo, hairtattoo of Scalp Micropigmentatie (SMP) genoemd.

Met deze techniek kun je mensen zeer gelukkig maken.

Waar kun je zo een training volgen? 

Waar leer ik Micro Haarpigmentatie (MHP)

Allereerst bestaat er wereldwijd geen, door de overheid erkend, instituut die dit soort trainingen aanbiedt. Of je nu kiest voor een training op het gebied van reguliere tattoo of permanent make-up.

Op internet kun je al heel veel vinden. Google op het internet of kijk op sociale media van een aanbieder die behandelingen en trainingen geeft. 

Kijk naar de voor en na- foto’s van het portfolio en lees reviews op Google. Vraag ook of het mogelijk is om een afspraak te maken voor een vrijblijvend intake gesprek en of het mogelijk is om met mensen te praten die al een training hebben gevolgd bij dat betreffende adres. Informeer ook of je wordt begeleidt na je training. 

Op deze manier vergroot je je kans dat je goed start en wordt opgeleidt en dat je succesvol wordt in deze mooie specialisatie.

Veel gestelde vragen over Micro Haarpigmentatie 

Wat zijn jullie openingstijden?

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 en van 20.00 tot 22.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 17.00.

Hoe kan ik betalen?

je kunt met pin of contant betalen.

Is de behandeling verzekerd?

Wij werken volgens de regels van de GGD en zijn verzekerd voor onze behandelingen.

Hebben jullie meerdere vestigingen?

Wij hebben op dit moment een vestiging in Landsmeer (dichtbij Amsterdam) en partnerships met andere specialisten op het gebied van haarverlies en Alopecia. 

Is Micro Haarpigmentatie een tatoeage?

Het inbrengen van inkt of pigment in de huid is in theorie een tatoeage. Micro Haarpigmentatie heeft echter een heel andere achtergrond en strekking en wordt door middel van een andere techniek aangebracht. Wij noemen het ook wel een cosmetische tatoeage.

Doet het pijn?

Micro Haarpigmentatie doet geen pijn maar het kan soms wel een irritant gevoel zijn. Mensen die al een “gewone” tattoo hebben laten zetten, zeggen dat een gewone tatoeage veel gevoeliger is.

Wat kost een behandeling?

De prijs verschilt van persoon tot persoon omdat  het maatwerk is. Daarom kan de exacte prijs alleen bepaald worden op basis van  een vrijblijvend intake gesprek of aan de hand van zeer duidelijke foto’s.

Ik kom ook ScalpContour tegen op de site

Dat klopt. Tot 1 april 2020 heetten wij ScalpContour. Onze groei en ambitie heeft ons echter  de kans gegeven een stuk professioneler te worden; met een nieuwe naam, logo en een nieuwe website. Deze nieuwe naam is New Contour.