Micro Haar Pigmentatie of Scalp Micropigmentatie; wel of geen tatoeage?

Micro Haar Pigmentatie of Scalp Micropigmentatie; wel of geen tatoeage?

Deze vraag wordt mij veel gesteld.

Zo wordt door verschillende permanente make-up specialisten geclaimd dat semi-permanente make-up geen tatoeage is.

Elke vorm van pigmentatie in de huid is een vorm van tatoeage, maar ik begrijp ook dat je je wilt onderscheiden in de markt als specialist in permanente make-up of scalp micropigmentatie.  Cosmetische of medische pigmentatie zijn dan betere namen om te gebruiken.

Maar er zijn wel verschillen tussen het aanbrengen van een normale tatoeage en een behandeling met Scalp Micropigmentatie of Micro Haar Pigmentatie. Verschillen in techniek, in pigmenten maar vooral in de reden en achtergrond waarom iemand kiest voor een behandeling met Scalp Micropigmentatie.

Iemand die voor een behandeling met Scalp Micropigmentatie kiest, heeft een haarprobleem op het hoofd of in de baardstreek of een litteken van een haartransplantatie of een ongeluk.  Het aanbieden van een oplossing voor dit soort problemen is natuurlijk van een heel andere orde dan het laten zetten van een tatoeage omdat je het leuk of mooi vindt of omdat je iets of iemand wilt herdenken of vanwege een andere reden.

SMP biedt een oplossing aan zijn of haar probleem dat jarenlang emotionele en/of sociale beperkingen veroorzaakt.  Een probleem dat invloed heeft op het zelfvertrouwen met alle gevolgen van dien.

Deze vraag wordt mij veel gesteld. Zo wordt door verschillende permanente make-up specialisten geclaimd dat semi-permanente make-up geen tatoeage is. Elke vorm van pigmentatie in de huid is een vorm van tatoeage, maar ik begrijp ook dat je je wilt onderscheiden in de markt als specialist in permanente make-up of scalp micropigmentatie. Cosmetische of medische pigmentatie zijn dan betere namen om te gebruiken. Maar er zijn wel verschillen tussen het aanbrengen van een normale tatoeage en een behandeling met Scalp Micropigmentatie of Micro Haar Pigmentatie. Verschillen in techniek, in pigmenten maar vooral in de reden en achtergrond waarom iemand kiest voor een behandeling met Scalp Micropigmentatie. Iemand die voor een behandeling met Scalp Micropigmentatie kiest, heeft een haarprobleem op het hoofd of in de baardstreek of een litteken van een haartransplantatie of een ongeluk. Het aanbieden van een oplossing voor dit soort problemen is natuurlijk van een heel andere orde dan het laten zetten van een tatoeage omdat je het leuk of mooi vindt of omdat je iets of iemand wilt herdenken of vanwege een andere reden. SMP biedt een oplossing aan zijn of haar probleem dat jarenlang emotionele en/of sociale beperkingen veroorzaakt. Een probleem dat invloed heeft op het zelfvertrouwen met alle gevolgen van dien.
Micro Haar Pigmentatie of Scalp Micropigmentatie; wel of geen tatoeage? 2

Veel gestelde vragen over Micro Haar Pigmentatie 

Wat zijn jullie openingstijden?

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 en van 20.00 tot 22.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 17.00.

Hoe kan ik betalen?

je kunt met pin of contant betalen.

Is de behandeling verzekerd?

Wij werken volgens de regels van de GGD en zijn verzekerd voor onze behandelingen.

Hebben jullie meerdere vestigingen?

Wij hebben op dit moment een vestiging in Landsmeer (dichtbij Amsterdam) en partnerships met andere specialisten op het gebied van haarverlies en Alopecia. 

Is Micro Haar Pigmentatie een tatoeage?

Het inbrengen van inkt of pigment in de huid is in theorie een tatoeage. Micro Haar Pigmentatie heeft echter een heel andere achtergrond en strekking en wordt door middel van een andere techniek aangebracht. Wij noemen het ook wel een cosmetische tatoeage.

Doet het pijn?

Micro Haar Pigmentatie doet geen pijn maar het kan soms wel een irritant gevoel zijn. Mensen die al een “gewone” tattoo hebben laten zetten, zeggen dat een gewone tatoeage veel gevoeliger is.

Wat kost een behandeling?

De prijs verschilt van persoon tot persoon omdat  het maatwerk is. Daarom kan de exacte prijs alleen bepaald worden op basis van  een vrijblijvend intake gesprek of aan de hand van zeer duidelijke foto’s.

Ik kom ook ScalpContour tegen op de site

Dat klopt. Tot 1 april 2020 heetten wij ScalpContour. Onze groei en ambitie heeft ons echter  de kans gegeven een stuk professioneler te worden; met een nieuwe naam, logo en een nieuwe website. Deze nieuwe naam is New Contour.