Micro Haar Pigmentatie……..is dat hetzelfde als Permanente Make-Up?

Micro Haar Pigmentatie……..is dat hetzelfde als Permanente Make-Up?

Micro Haar Pigmentatie, Scalp Micropigmentatie of een haartatoo is niet vergelijkbaar met Permanent Make-Up PMU. 

De technieken en de meeste materialen waarmee Permanent Make-Up wordt gezet zijn totaal anders dan die van Micro Haar Pigmentatie (MHP). Het is bijvoorbeeld een andere hand-machine beweging en de consistentie van de techniek is nog belangrijker.

Ook de gebruikte materialen zoals bijvoorbeeld pigment en zithouding zijn bij een Micro Haar Pigmentatie behandeling verschillend. 

Regelmatig word ik benaderd door Permanente Make-Up specialisten die een training willen volgen. Vaak gaan zij ervan uit dat zij, omdat ze reeds ervaring hebben in Permanent Make-Up, aan 1 of 2 dagen training voldoende hebben. Micro Haar Pigmentatie MHP of 

Scalp Micropigmentatie SMP is een hele mooie aanvulling voor Permanente Make-Up specialisten maar een basis training van minimaal 4 dagen is van belang.

Naast het verschil in materialen en techniek is er nog een ander belangrijk verschil. De emotionele impact die een behandeling met Micro Haar Pigmentatie heeft op een klant is vele malen groter dan een behandeling met Permanente Make-Up.

Micro Haar Pigmentatie……..is dat hetzelfde als Permanente Make-Up?
Micro Haar Pigmentatie……..is dat hetzelfde als Permanente Make-Up? 2

Veel gestelde vragen over Micro Haar Pigmentatie 

Wat zijn jullie openingstijden?

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 en van 20.00 tot 22.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 17.00.

Hoe kan ik betalen?

je kunt met pin of contant betalen.

Is de behandeling verzekerd?

Wij werken volgens de regels van de GGD en zijn verzekerd voor onze behandelingen.

Hebben jullie meerdere vestigingen?

Wij hebben op dit moment een vestiging in Landsmeer (dichtbij Amsterdam) en partnerships met andere specialisten op het gebied van haarverlies en Alopecia. 

Is Micro Haar Pigmentatie een tatoeage?

Het inbrengen van inkt of pigment in de huid is in theorie een tatoeage. Micro Haar Pigmentatie heeft echter een heel andere achtergrond en strekking en wordt door middel van een andere techniek aangebracht. Wij noemen het ook wel een cosmetische tatoeage.

Doet het pijn?

Micro Haar Pigmentatie doet geen pijn maar het kan soms wel een irritant gevoel zijn. Mensen die al een “gewone” tattoo hebben laten zetten, zeggen dat een gewone tatoeage veel gevoeliger is.

Wat kost een behandeling?

De prijs verschilt van persoon tot persoon omdat  het maatwerk is. Daarom kan de exacte prijs alleen bepaald worden op basis van  een vrijblijvend intake gesprek of aan de hand van zeer duidelijke foto’s.

Ik kom ook ScalpContour tegen op de site

Dat klopt. Tot 1 april 2020 heetten wij ScalpContour. Onze groei en ambitie heeft ons echter  de kans gegeven een stuk professioneler te worden; met een nieuwe naam, logo en een nieuwe website. Deze nieuwe naam is New Contour.