Micro Haar Pigmentatie; oplossing voor een teruggetrokken haarlijn of zijprofiel

Micro Haar Pigmentatie; oplossing voor een teruggetrokken haarlijn of zijprofiel

Ja, ik zie ze veel….teruggetrokken haarlijnen. Zowel bij mannen als bij vrouwen.

Zo begint het ook vaak. De haarlijn en de zijkanten worden minder en op een gegeven moment besluiten mensen (mannen) om het maar kort te scheren. Vrouwen lossen dit meestal op met haarstukken of poeders (Topic) indien het haarverlies nog meevalt.

Deze vorm van kaalheid of haarverlies is Alopecia Androgenetica en komt van vaders of moeders kant. Het is dus genetisch bepaald en je noodlot indien een van of allebei je ouders dit heeft/hebben.

Nadat mannen besluiten om het haar kort te dragen zijn er verschillende oplossingen indien je een probleem hebt met je kaalheid.

Micro Haar Pigmentatie; oplossing voor een teruggetrokken haarlijn of zijprofiel
Micro Haar Pigmentatie; oplossing voor een teruggetrokken haarlijn of zijprofiel

Een van de oplossingen is een haartransplantatie. Uit gesprekken met mensen die al ervaring hebben met een of meerdere transplantaties blijkt dat er klinieken zijn die mensen niet goed voorlichten over de voor- en nadelen. En dan kiest men daarna voor een MHP (Micro Haar Pigmentatie) behandeling om hun probleem toch enigszins op te lossen.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat alle klinieken in binnen- of buitenland slecht zijn. Ik heb ook genoeg mooie voorbeelden gezien.

Overigens kan een haartransplantatie een goede combi zijn met een MHP behandeling. 

Een andere oplossing is de keuze voor een haarssyteem of een haarwerk. De mensen die ik zie en spreek en daar ervaring mee hebben geven aan dat ze het een gedoe vinden tijdens vakanties of het ongemakkelijk vinden zitten tijdens warme dagen.

Tevens moet men meerdere keren per jaar terug voor onderhoud of vanwege een andere reden.

MHP kan dan een alternatief zijn. 

Tevens heb ik mensen behandeld die voor beide kiezen. Dan kun je namelijk kiezen of je bijvoorbeeld een haarwerk wil dragen of even niet. Bijvoorbeeld tijdens je vakantie.

Al met al zijn er genoeg mogelijkheden of combinaties om de kale man of vrouw te helpen. 

Van belang is altijd dat je je goed laat voorlichten voordat je een keuze maakt.

Veel gestelde vragen over Micro Haar Pigmentatie 

Wat zijn jullie openingstijden?

Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 17.00 en van 20.00 tot 22.00 uur.
Zaterdag van 10.00 tot 17.00.

Hoe kan ik betalen?

je kunt met pin of contant betalen.

Is de behandeling verzekerd?

Wij werken volgens de regels van de GGD en zijn verzekerd voor onze behandelingen.

Hebben jullie meerdere vestigingen?

Wij hebben op dit moment een vestiging in Landsmeer (dichtbij Amsterdam) en partnerships met andere specialisten op het gebied van haarverlies en Alopecia. 

Is Micro Haar Pigmentatie een tatoeage?

Het inbrengen van inkt of pigment in de huid is in theorie een tatoeage. Micro Haar Pigmentatie heeft echter een heel andere achtergrond en strekking en wordt door middel van een andere techniek aangebracht. Wij noemen het ook wel een cosmetische tatoeage.

Doet het pijn?

Micro Haar Pigmentatie doet geen pijn maar het kan soms wel een irritant gevoel zijn. Mensen die al een “gewone” tattoo hebben laten zetten, zeggen dat een gewone tatoeage veel gevoeliger is.

Wat kost een behandeling?

De prijs verschilt van persoon tot persoon omdat  het maatwerk is. Daarom kan de exacte prijs alleen bepaald worden op basis van  een vrijblijvend intake gesprek of aan de hand van zeer duidelijke foto’s.

Ik kom ook ScalpContour tegen op de site

Dat klopt. Tot 1 april 2020 heetten wij ScalpContour. Onze groei en ambitie heeft ons echter  de kans gegeven een stuk professioneler te worden; met een nieuwe naam, logo en een nieuwe website. Deze nieuwe naam is New Contour.